Ai o firmă? Îți explicăm pas cu pas cum poți dona prin redistribuirea impozitului pe profit sau a impozitului pe venit

Stă în puterea ta să decizi destinația banilor pe care altfel i-ai plăti către stat. Dacă alegi să redirecționezi 20% din impozitul datorat statului fapta ta înseamnă un ajutor real pentru Asociația Club Sportiv NINJA SPORT

Dacă ai o firmă care plătește impozit pe profit, poți direcționa până la 20% din impozit către Asociația Club Sportiv NINJA SPORT.

Dacă nu ești familiarizat cu acest tip de donație, iată care sunt pașii de urmat:

PASUL 1. Descarci contractul de sponsorizare aflat mai jos și completat deja cu datele Asociației Club Sportiv NINJA SPORT. Îl completezi cu datele firmei și cu suma pe care dorești să o donezi și îl trimiți pe ninjasport.ro@gmail.com  . După ce îl semnăm, îți trimitem înapoi originalul.

PASUL 2. Virezi banii în contul Asociației Club Sportiv NINJA SPORT. Pentru a fi inclus în calculul impozitului pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar plata trebuie efectuată până la finele anului.

PASUL 3. În momentul în care achiți statului român impozitul aferent anului fiscal în care ai făcut donația, reduci suma donată către Asociația Club Sportiv NINJA SPORT.

Asociația Club Sportiv Ninja Sport este înscrisă în „Registrul entităților/unităților de cult” pentru care se pot face deduceri fiscale. Se poate verifica pe site-ul ANAF, introducănd codul fiscal al asociației noastre: 44811993

* Dacă vrei să afli toate informațiile legate de direcționarea celor 20 % din impozitul pe profit, iată un ghid complet despre această facilitate:

DESCARCĂ GHIDUL

DESCARCĂ CONTRACTUL DE SPONSORIZARE


Susține NINJA SPORT prin redirecționarea a 20% din impozitul pe venit al microîntreprinderii

Legislația din România permite oricărei microîntreprinderi să facă sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe venit, urmănd să vireze către bugetul de stat doar restul de 80% din acest impozit. Sponsorizările pentru microîntrepinderi se pot deduce doar trimestrial. Pentru aceste societăți comerciale, sponsorizările nu se pot face și anual pentru toate trimestrele anterioare.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

PASUL 1. La finalul fiecărui trimestru (de exemplu, înainte de 31 martie pentru trimestrul I), calculează sau estimează cuantumul veniturilor totale pe trimestrul respectiv. Suma care poate fi redistribuită nu ar trebui să depășească procentul maxim de 20% din impozitul pe venit. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de Codul Fiscal (de exemplu, 25 aprilie pentru trimestrul I).

PASUL 2. Descarcă contractul de sponsorizare de aici și completează-l cu datele microîntreprinderii tale și cu suma calculată pentru sponsorizare către Asociația Club Sportiv Ninja Sport. Sau trimite-ne pe mail, la ninjasport.ro@gmail.com, datele microîntreprinderii tale și cuantumul exact al sponsorizării. În acest caz, vom completa noi contractul de sponsorizare și ți-l vom trimite pe mail.

PASUL 3. Trimite contractul semnat la sediul nostru de la adresa: Strada 1Mai 66A, Otopeni sau pe mail la adresa ninjasport.ro@gmail.com. Exemplarul tău, semnat și ștampilat de Asociația Clubsportiv Ninja Sport, va ajunge la tine în original sau în format scanat, după cum dorești.

PASUL 4. Depune suma aferentă sponsorizării în contul Asociației Club Sportiv Ninja Sport. Precizare importantă: legea spune că trebuie să faci plata până în ultima zi a trimestrului în curs.

PASUL 5. În luna următoare, când contabilul tău va calcula și va raporta către ANAF impozitul pe venit, va deduce din acest cuantum al impozitului suma oferită ca sponsorizare. 

PASUL 6. În luna ianuarie a anului următor, contabilul tău trebuie să completeze și să trimită către ANAF Declarația 107 pentru toate sponsorizările efectuate în anul anterior. ANAF actualizează în fiecare an data-limită de depunere a Declarației 107 

Address
Splaiul Unirii 160, București
Phone
Open hours
Lu-Vi 17-21, Sa 11-13, <br>Du cu programare